Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съосновател на YouTube в USF1

Съосновател на YouTube в USF1

209
0

Съоснователят и главен изпълнителен директор на YouTube Чад Хърли стана част от екипа на USF1, който догодина ще дебютира в световния шампионат на Формула 1, съобщиха от отбора. Тимът, чиято амбициозна цел е да стане първият американски отбор с победа в Гран при след Ийгъл на Дан Гърни през 1967 г., понастоящем работи по автомобила си.

– Въодушевен съм да стана част от първия американски екип във Формула 1 след повече от 40 години. Присъединяването към проект от подобен мащаб е огромна възможност и нямам търпение да помогна за оформяне визията на USF1 и корпоративната стратегия за предстоящите години – коментира Хърли.

Като основен инвеститор в проекта той ще допринесе за развитието на отбора от уникалната гледна точка на една от най-големите социални медии. Целта на USF1 е да покаже, че базиран в Съединените щати екип с американски технологии може да е конкурентоспособен във Формула 1 като най-престижната категория автомобилен спорт в света.

– Присъединяването на Чад към тима е победа за USF1. Идването на бизнесмен с неговата биография и опит в развитието на новосъздадена компания е чест – заяви президентът и шеф на отбора, както и негов главен изпълнителен директор Кен Андерсън.

YouTube е най-големият уебсайт в света за видео материали. Хърли е един от хората, превърнали една идея в глобален феномен, за което през 2006 г. е удостоен с наградата „Най-добро изобретение на годината“ от списание „Тайм“.