Начало Автомобили Предприятие на Samsung и Bosch ще доставя литиево-йонните акумулатори за електромобилите на...

Предприятие на Samsung и Bosch ще доставя литиево-йонните акумулатори за електромобилите на BMW

64
0

SB LiMotive – съвместното предприятие на Samsung SDI и Bosch, ще доставя литиево-йонни акумулаторни батерии на BMW. Германският автомобилен производител предвижда използване на акумулаторните елементи в своите бъдещи електромобили, чиято разработка в момента тече в рамките на проекта „Megacity Vehicle“. Очаква се моделите, които ще се движат без отделяне на вредни емисии в атмосферата, да бъдат внедрени в серийно производство през първата половина на следващото десетилетие.

Това решение е важен етап по пътя към серийното производство на Megacity Vehicle. Акумулаторната батерия е ключов елемент от всеки електромобил, който има решаващо значение за продължителността на автономния пробег и динамичните характеристики на съответния модел. В лицето на SB LiMotive ние открихме доставчик, който ни предоставя най-добрата възможна технология, съчетавайки германските традиции и опит в автомобилната област с южнокорейското ноу-хау в акумулаторните технологии“, подчерта мотивите за взетото решение Норберт Райтхофер, председател на надзорния съвет на BMW AG.

Сред решаващите критерии, насочили избора на BMW към литиево-йонната акумулаторна технология на SB LiMotive, е обединяването на технологичното ноу-хау на двете фирми-майки Samsung SDI и Bosch. Приносът на Samsung SDI в съвместното предприятие се изразява в опита в едросерийното производство на литиево-йонни акумулаторни клетки, както и водещата роля и развойната мощ на фирмата в областта на новаторсите решения и разработки в сферата на литиево-йонната технология. Южнокорейската компания вече произвежда различни литиево-йонни акумулатори за продукти на многобройни фирми в електронния и електрически бранш по целия свят под формата на батерии за преносими компютри, мобилни телефони и електроинструменти. Bosch от своя страна допринася за съвместния успех, давайки своите знания в областта на интеграцията на литиево-йонните елементи в цялостната архитектура на съвременния автомобил. В продуктовата област, засягаща хибридните и електрически системи за задвижване, Bosch вече разполага със значим опит и знания в областта на силовата електроника, електрическите агрегати, трансмисиите и правотоковите трансформатори. Освен това Bosch от години прилага на практика литиево-йонните акумулаторни елементи в своето производство и е първият производител на ръчни електрически инструменти, внедрил тази технология в своите продукти.