Начало Автомобилни новини Фолсваген Пасат Lingyu бе представен в Шанхай днес

Фолсваген Пасат Lingyu бе представен в Шанхай днес

117
0

Фолксваген и китайският им партньор FAW представиха днес новият VW Пасат Lingyu. Kолата бе показана днес на щанда на немската компания на автомобилния салон в Шанхай заедно с новия Фолксваген Голф. Моделът, който представлява леко модифицирана и удължена версия на Пасат, има за цел да се превърне в най-продавания модел в В-сегмента на китайския пазар.

С колестната си база, която е по-дълга с 9.1 сантиметра от тази на нормалния Пасат, моделът предлага повече място за краката на пътниците, возещи се на задните седалки, без обаче купето да изглежда прекалено грамадно. Въпреки това от компанията твърдят, че колата е добър избор, ако купувачът разполага с личен шофьор. Базовият двигател, с който ще се предлага модела, е 1.9-литров турбомотор с 4 цилиндъра, чиято максимална мощност вече е нарастнала с 13 к.с. в сравнение с преди и вече достига 163 к.с. В същото време инженерите са успели да редуцират консумацията на гориво с почти 10%, като сега агрегата изразходва средно 6.5 литра на сто километра.

По-големите два V6 мотора с работен обем съответно 2.0 и 2.8 литра не са претърпели промени. Клиентите ще могат да избират и между ревизирана 5-степенна механична и автоматична скоростна кутия.