Начало Други Сена няма да кара за Мерцедес в DTM

Сена няма да кара за Мерцедес в DTM

30
0

Мерцедес потвърдиха пилотския си екип в Немския шампионат за туристически автомобили за този сезон – и изглежда, че Бруно Сена е отказал да участва в тазгодишното му издание.

Сена тества за Мерцедес, след като не успя да си осигури място в Браун GP през настоящия сезон. В резултат на това бразилецът бе свързван с евентуално преместване в DTM. В крайна сметка обаче Мерцедес обявиха, че пилотите им през 2009 година ще бъдат Ралф Шумахер, Бруно Шпенглер, Пол ди Реста и Гари Пафет.

„Преговорите с Бруно Сена след теста му в DTM на Хокенхайм продължиха до последната нощ“ – сочи официално съобщение на Мерцедес. „Въпреки това Бруно реши да се фокусира единствено върху шансовете си във Формула 1 и, разбира се, Мерцедес Бенц приемат това.“

Гари Пафет от своя страна най-накрая ще кара нова кола на Мерцедес, след като в две поредни години за него бе отреждана по-стара спецификация. Пафет и Шумахер ще имат възможността да карат нови коли благодарение на решението на Бернд Шнайдер да се оттегли, както и на факта, че Джейми Грийн ще кара машина от 2008 година.

Сузи Стодарт, Маро Енгел и Матиас Лауда също остават със стари коли, след като Мерцедес решиха да намалят пилотите си от девет на осем.