Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг щастлив от доброто темпо

Розберг щастлив от доброто темпо

37
0

Нико Розберг (Уилямс) отново бе много бърз в свободните тренировки, този път преди Гран при на Китай. Той бе изпреварен единствено от Дженсън Бътън (Браун Гран при) в подготовката преди неделната надпревара, трети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2009 г.

Денят беше интересен за нас. Научихме много неща, особено за гумите и как да извлечем най-доброто от тях. Най-важното нещо за нас до настоящия момент от сезона обаче е, че вървим добре и постоянно на различни писти. След пристигането си на ново трасе не ни сполетяват сериозни изненади – явно сме си взели поука от грешките през миналия сезон – обясни Розберг.

Казуки Накаджима за разлика от него имаше проблеми с гумите, особено сутринта, като същевременно не успя да намери и най-добрия възможен баланс. И той обаче се надява утре да подобри представянето си.

В Уилямс имат и допълнителен подтик да се справят на ниво този уикенд, тъй като това би било чудесен подарък за шефа им и собственик на отбора Сър Франк Уилямс. Вчера той навърши 67 години и получи поздравления и от екипа си, и от куп хора в падока.