Начало Автомобилни новини БМВ показа нова, бронирана версия на X5

БМВ показа нова, бронирана версия на X5

153
0

БМВ разгласи намеренията си да разшири своя асортимент от бронирани коли, като представи новия X5 Security Plus. Предназначен за бизнес ръководители и политици, новият модел предлага защита срещу AK-47 и други по-малко мощни оръжия.

За да предложат достатъчно успешна защита, БМВ са оборудвали X5 Security Plus с висококачествени панели, допълнителна протекция при каросерията, поликарбонатна облицовка, устойчива на напукване и специални гуми, които могат да бъдат карани над 150км със скорост над 80км/ч, дори да са напълно изпуснати. За да се справи с допълнителното тегло, компанията е оборудвала бронирания X5 с издръжливи пружини и амортисьори, висококачествена спирачна система и подобрена система за контрол на шасито.

Кросоувърът разполага и с интерком, който позволява на пътниците да останат в безопасност вътре, докато си говорят с хора, намиращи се навън. Ако се наложи бързо бягство, шофьорът има възможност да активира алармата, която предупреждава участващите в движението да освободят пътя. Бронираният БМВ X5 се задвижва от 4,8-литров V8 двигател и ускорява от 0 до 100км/ч за 8,2 секунди. Максималната му скорост пък е 180км/ч.