Начало Автомобилни новини RDSport превърна БМВ 335i в RS35 битурбо

RDSport превърна БМВ 335i в RS35 битурбо

68
0

Студиото RDSport известно повече като Racing Dynamics създаде своя версия на БМВ 335i купе. Специалистите са успели да снабдят колата, позната като един от лидерите в класа си, с още по-впечатляващи показатели.

Двигателят е подобрен чрез модифицирането на някои електронни компоненти с цел подобряване на бууста и оптимизиране на горивната смес. По-голям интеркулер пък се грижи за по-доброто снабдяване с въздух.

Така мощността, чиято стойност при стандартния модел е 302 к.с. и въртящият момент от 400 Нм, са се повишили съответно на 414 к.с. и 548 Нм. По този начин колата се изравнява с М3 по мощност и дори го бие със стойността на въртящия момент. Италианските тунинг-специалисти са подложили автомобила и на хомологация от TUV  в Германия.

При екстериора промените се изразяват най-вече в изработената изцяло от карбон предна броня с по-големи въздухозаборници и карбонови легла за светлините за мъгла. Страничните престилки са по-големи, задната престилка е ревизирана, а към багажника е добавен малък спойлер. Колелата на модела са с размер 20 цола, а окачването е снижено с 25мм отпред и 20мм отзад.

Из вътрешността на автомобила са разпръснати множество логота на RDSport, а ръчната спирачка и педалите са изработени от алуминий.