Начало Автомобилни новини Кадилак Converj одобрен за серийно производство

Кадилак Converj одобрен за серийно производство

119
0

Изданието ‘Motor Trend’ твърди, че източник от Дженерал Моторс, или по-точно от отдела на GM за бъдещо продуктово развитие, е разкрил, че зашеметяващият прототип Кадилак Converj ще излезе като сериен модел през 2012-та година.

Колата бе показана за първи път на тазгодишния автосалон в Детройт, като там отзивите за нея бяха изключително позитивни. Тя съчетава хибридния електровигател на Шевролет Волт със секси-динамичния дизайн на Кадилак. Същият източник също така твърди, че серийният Converj ще бъде истинско купе, а не представител от класа на така модерните в момента 4-врати купета.

Най-вероятно колата ще бъде задвижвана от 16-лиловатчасова литиево-йонна батерия, която ще се презарежда от 1.4-литров 4-цилиндров двигател. Той обаче ще е нужен чак след изминаването на 65 километра.

Въпреки че от GM все още отричат, че на проекта ще бъде дадена зелена светлина, има няколко причини, поради които това е напълно възможно да се случи. Първо – част от средствата, изразходвани за разработката на технологията, внедрена във Волт, ще бъдат възстановени, а Кадилак ще може да го развие на доста по-високо премиум ниво от Шевролет, Опел или Холдън. Освен това пускането на този модел би било и добър стратегически ход, имайки предвид факта, че администрацията на президента Обама се опитва да налага на щатските автопроизводители да продуцират все повече ‘зелени’ автомобили, а това е от особено значение точно сега, когато GM получава помощи от резерва на САЩ.