Начало Автомобилни новини Новото Ауди Q5 ABT ще има 275 к.с.

Новото Ауди Q5 ABT ще има 275 к.с.

293
0

Немската тунинг фирма АВТ Sportsline смята да добави още монщност към вече разработения от тях нов модел на АудиQ5. Компанията вече успя да увеличи мощността на малкия SUV, оборудван с двулитров TFSI агрегат от 211 до 240, но сега специалистите решиха, че все още има достатъчно възможности за допълнително подобрение на двигателя и твърдят, че в близко бъдеще този модел ще разполага с мощност от 275 к.с. Същевременно дизеловият Q5 с трилитров TDI мотор, доработен от АВТ достига максимална мощност от 310 к.с. и 611 Нм.

Заедно с тази новина, компанията разпространи и още няколко снимки на модела. Представен в Есен, Q5 ABT има изцяло променен екстериор, както и осезаемо подобрена динамика. Компанията е разработила свои варианти и на трите двигателя, предлагащи се за модела. Най-слабият от тях е дизелов TDI мотор с работен обем от 2000 кубически сантиметра, който разполага с максимална мощност от 190 к.с. Снижено окачване и по-големи спирачки са стандарт за модела, а като опция може да бъде поръчано регулируемо въздушно окачване.

Друга промяна, направена от тунинг специалистите е специално изработена изпускателна система, завършваща с 4 тръби.

Спортният облик на модела е постигнат чрез стандартните престилки отпред, отзад и отстрани, а калниците са получили солидни уширения. Новите джанти на колата са на фирмата BR и имат диаметър от 22 инча.