Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса против титлата да се решава от победите

Маса против титлата да се решава от победите

22
0

Фелипе Маса смята, че предложената от ФИА оценяваща система вреди на имиджа на Формула 1 – и смята, че плановете титлата да се решава от победите е грешна.

Бразилецът каза, че не е впечатлен от начина, по който ФИА са обявили промените. За щастие на отборите обаче, старата система бе върната.

„Не ми харесва ситуацията във Формула 1” – каза Маса по време на пресконференция за Шел в Мелбърн. „Един път имаме едни правила, а на следващата седмица вече имаме други. Трябват ни постоянни правила, както и постоянна работа, с които да направим нещата малко по-сериозни.”

„Ако трябва да съм честен, когато видях промените на ФОТА, увеличаващи разликите между първия и втория – на 12, 9 и 7 точки – реших, че това е най-доброто за спорта.”

„След това се появи нещо напълно различно – пълна бъркотия. Според мен никой не я хареса.”

Маса е съгласен, че победителите в състезанията трябва да получават повече за успехите си, но смята, че само победите като решаващ фактор може да доведе до непредвидени ситуации.

„Победителят трябва да получава по-голямо предимство спрямо втория – но не по отношение на победата, а по отношение на точки” – казва пилотът на Ферари. „Ако погледнете към Формула 1, тя не е толкова различна от други спортове.”

„Вече съм чувал доста хора, които твърдят, че пилотът не се бори за победа – но пилотите се борят винаги за победата. Затова трябва да се концентрираме върху целия шампионат.”

„Ако погледнете футбола, в един мач те играят много агресивно, а в следващата играят по-кротко, за да спечелят точките, тъй като това се брои. Трябва да помислите малко за целия шампионат, а не само за отделните състезания, тъй като ако един пилот спечели две или три състезания, то шампионатът е приключил.”