Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън не очакват много в Австралия

Макларън не очакват много в Австралия

33
0

Световният шампион Люис Хамилтън и неговият съотборник, Хейки Ковалайнен, може да отпаднат още след първата част на квалификацията в Мелбърн.

Това е честното признание на Норберт Хауг, който коментира доста искрено зимните проблеми на новия МР4-24. В официалния преглед в навечерието на Гран при на Австралия членовете на екипа признаха, че не очакват да се борят за победа на Албърт Парк.

Хамилтън, който през 2008 година спечели тази надпревара, след като тръгна от първа позиция, каза, че не вижда същите изгледи за победа, както в миналото. Ковалайнен също изрази очакванията си – тимът „вероятно няма да започне сезона като фаворит”.

Шефът на тима, Мартин Уитмарш, разочаровано признава, че Макларън са „напълно наясно” в невъзможността на отбора му да се бори в челото в Австралия. Междувременно шефът на Мерцедес, Норберт Хауг, коментира, че победата „не може да бъде считана за възможност”.

В интервю за немската новинарска агенция „СИД” Хауг разкри даже повече за конкурентността на колата им, както и за времето, което ще бъде необходимо за решаването на проблемите им.

„След резултатите в тестовете трябва да свикнем с мисълта, че на стартовата решетка в Мелбърн ще бъдем в последната третина” – казва германецът.

„Ясно е, че трябва да подобрим пакета си. Този процес обаче отнема време, така че можем да се надяваме да сме по-силни за старта на европейските надпревари, но може и по-късно.”