Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тост: Трудно е да повторим успеха от 2008 година

Тост: Трудно е да повторим успеха от 2008 година

42
0

Шефът на тима на Торо Росо, Франц Тост, смята, че ще бъде трудно за екипа му да повтори успеха, на който се радваше през 2008 година.

Въпреки че колата на Ред Бул, която представлява и основата на болида на Торо Росо, показа обещаващ потенциал в началото на тестовете, Тост смята, че ограниченото тестово време за STR4 ще се окаже мощен фактор в представянето на тима. Освен това звездата Себастиан Фетел се премести от по-малкия в по-големия тим под шапката на Дитрих Матешиц.

„Ще бъде доста трудно да повторим успеха от миналата година, защото за да си успешен, ти трябва постоянство – множеството промени ни влияят пагубно” – каза Тост за официалния сайт на Формула 1.

„Себастиан Фетел ни остави в полза на Ред Бул, така че изобщо няма да ни е лесно да го заменим, тъй като той се представяше страхотно. Въпреки всичко ще дадем най-доброто от себе си, като съм уверен, че колата ни ще бъде достатъчно прилична.”

„Но както стана ясно от последния тест с всички участници, отборите са много близо един до друг, така че на нас ще ни трябва да се борим доста, за да останем в средата. Всичко над това би било добре дошло, но целта ни е средата.”

STR4 е бил тестван веднъж срещу конкурентите му, в резултат на което Тост не е сигурен къде точно се намира отборът му в момента.