Начало Автомобилни новини Нов комплекс на Тойота отвори врати във Велико Търново

Нов комплекс на Тойота отвори врати във Велико Търново

259
0

Един от първите партьори на Тойота в България и първият дилър на Лексъс извън София – Венци ЕООД, представляващ марките във Велико Търново и Габрово, отпразнува своя петнадесет годишен юбилей в новопостроения продажбено-сервизен комплекс на фирмата на 6-ти март.

Разположен на парцел от 12,000 кв.м. на входа на Велико Търново, в най-бързо развиващата се част на града, новият комплекс на Тойота е с 2600 кв.м. РЗП, от които 880 кв.м. автосалон и още толкова за комплекса на Лексъс, със съответно 400 кв.м. изложбена площ. Паркингът в комплекса е за над 400 автомобила. Сервизът на Тойота е с възможност за обслужване на 12 автомобила едновременно, а максималният капацитет на този на Лексъс е 6. Особено внимание при проектирането е отделено на авторепаратурата, като са заложени три бояджийски камери с прилежащите постове. За първи път в България и Източна Европа е монтирана апаратура за напълно компютъризиран реглаж на сходимост.

В просторните автосалони клиентите на Тойота и Лексъс могат да получават информация за най-новите модели, хибридните технологии, да заявят пробно шофиране на избран модел, да разгледат различни лизингови и кредитни схеми и др.

На празненството присъстваха кмета на Велико Търново – д-р Румен Рашев, секретарят на общината г-жа Мина Илиева, изпълнителният директор на Идеал Стандарт – г-н Красимир Копчев, представители на бизнеса, служители и мениджъри на Венци ЕООД. Изпълнителният директор на Тойота Балканс ЕООД – г-н Ян Коюмджиян приветства събитието с кратка реч.

Ние винаги се стремим да осигуряваме най-добрите условия за обслужване на нашите клиенти и този комплекс е израз на този наш стремеж. Ние ще положим всички усилия да превърнем този нов автоцентър в предпочитано място за нашите настоящи и бъдещи клиенти”,
сподели управителят на Венци ЕООД, г-н Венцислав Маринов.