Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо няма да бързат с представянето на KERS

Торо Росо няма да бързат с представянето на KERS

31
0

От тима на Торо Росо нямат намерение да избързват с представянето на Системата за регенериране на кинетична енергия, като екипът потвърди в понеделник, че няма да ползва KERS в първите две състезания.

Базираният във Фаенца тим представи своя болид за 2009 година на пистата Каталуня в понеделник. И въпреки че от отбора са останали с положителни впечатления от STR4, то шефовете Джорджо Асканели и Франц Тост потвърдиха, че ще започнат сезона без KERS.

„Бих казал, че можете да изключите Мелбърн” – каза Асканели. „Изглежда много малко вероятно. Китай също остава под въпрос.”

Тост пък каза, че за тима е по-добре да се фокусира върху други области, преди да започне да работи върху KERS.

„Ако трябва да съм честен, не мисля, че ще отидем в Мелбърн с KERS, тъй като трябва да подходим стъпка по стъпка” – каза той. „Първите стъпки са да изучим колата, как действа, дали сме уцелили настройките и да намерим известна надеждност. Едва след като сме изпълнили тези стъпки, можем да започнем да мислим за KERS.”

Тост също така коментира, че допълнителната маса от KERS е довела до сериозни въпросителни по отношение на практичността на технологията.

„Според мен системата KERS ще се превърне в много интересна тема, тъй като самата система е тежка и влияе изключително силно върху разпределението на теглото” – казва той.