Начало Автомобилни новини eRUF Грийнстър представен в Женева

eRUF Грийнстър представен в Женева

81
0

Вчера на женевското автоизложение бе представен втори нов модел на тунинг-фирмата RUF. Както подсказва и името му, eRUF Грийнстър е автомобил, който освен със ‘зелената’ си насоченост, изпъква и с наситено зеления цвят на екстериора си. Колата е произведена от компанията съвместно със Сименс и включва доста от темите, които в момента се изследват от повечето автопроизводители, като намаляване на СО2 емисиите и електрическото задвижване.

Колата е оборудвана с новаторска система, наречена еDrive. Освен че позволява батерията в автомобила да бъде напълно заредена за по-малко от час, при използването на 400-волтов контакт, тази система позволява също и връщането на енергия обратно в мрежата, когато това е необходимо.

Моторът на Грийнстър развива мощност от 270 Киловата (362 к.с.) и има въртящ момент от впечатляващите 950 Нм. Той може да ускори тежащото 1695 кг купе от 0 до 100 км/ч за 5 секунди и да достигне максимална скорост от 250 км/ч. От RUF твърдят, че ако се използва по-голяма батерия, максималната скорост може да нарастне до 320 км/ч. Когато дойде време за спиране, се включват големи керамични спирачки, скрити зад 19-цоловите джанти с по пет спици.

Компанията смята да започне да произвежда колата в малки серии през 2010-та. В момента Грийнстър може да бъде видян на автосалона в Женева, който е отворен до 15-ти март.