Начало Автомобилни новини Протоскар ЛАМПО – електомобил със задвижване 4х4

Протоскар ЛАМПО – електомобил със задвижване 4х4

92
0

Както се очакваше новият прототип Протоскар ЛАМПО е изложен рамо до рамо с моделите на КИА на тазгодишното автоизложение в Женева. ЛАМПО е автомобил с електрическо задвижване, който бе представен за първи път в края на февруари, само седмица преди дебюта си в Женева вчера.

Прототипът е един от първите модели, които съчетават електродвигател с пълнопреводно задвижване. Засега обаче, електромоторът, който има мощност от 268 к.с. и въртящ момент от 440 Нм, може да измине само 200 километра с едно зареждане. Данни за възможностите на колата все още не са оповестени, но може би стигащият до 280 км/ч спидометър дава някаква яснота по въпроса.

Това, което се знае засега, е, че колата може да бъде напълно презаредена за 12 часа, когато се използва стандартен 240-волтов контакт. Срещу допълнително заплащане може да се направи лек ъпгрейд на системата, който да позволи това време да се съкрати наполовина.

Както и други коли на бъдещето, ЛАМПО използва система за регенериране на спирачната енергия.

Моделът се отличава от другите си ‘зелени’ събратя главно със задната си част, където колелата са покрити с капаци. В предната броня са интегрирани LED дневни светлини, а решетката заедно с фаровете образува нещо като широка ‘усмивка’ в предната част на колата.