Начало Автомобилни новини GTbyCITROËN с наградата класически концептуален автомобил 2008

GTbyCITROËN с наградата класически концептуален автомобил 2008

74
0

Както C-Metisse през 2006-та, GTbyCITROËN получи наградата на Луи Вюитон ‘Класически концептуален автомобил на 2008-ма година’. Призът беше връчен на официална церемония в Женева на 2-ри март 2009-та

Марката показа в реален мащаб един първоначално виртуален автомобил, с чието създаване Ситроен се превръща в първия конструктор прекрачил границите на виртуалния свят. Обект на мечтите, концептуалният автомобил със забележителен стил, създаден за играта Gran Turismo, успя да съблазни журито от автомобилни специалисти с председател Кристиян Филипсен и участници :
Ан Асенсио, Дизайнер, Десолт Системс,
Серж Белю, Журналист автомобили и дизайн,
Ксавиер Диксо, Директор иновации и околна екология, Луи Вюитон
Арм Лагаи, бивш Директор дизайн, Порше,
Сам Ливингстоне, Съветник дизайн,
Стюард Ред, Директор катедра по транспорт в «Арт Център Колидж оф дизайн», Пасадена, Калифорния,
Франк Стеферсон, Директор дизайн, МакЛарън .

Първоначално представен на салона в Париж през 2008-ма, GTbyCITROËN олицетворява света на автомобилните състезания със своя отличителен динамичен стил и изтънчени линии. Задната част на автомобила е изключително издължена и прави визуално автомобила да изглежда още по-бърз. Цветовото преминаване от бяло към сиво на страниците на колата подсилва още повече чувството за непрестанно движение. Вътре в автомобила, интериорът е хармонична смесица от благородни материали, и малко по-различни щрихи на поста за управление.

В играта моделът има електрическо захранване от батерия, която не изхвърля никакви вредни емисии. Така концептуалният автомобил съперничи на своите конкуренти, подчертавайки непрекъснатото лидерство на Citroën в областта на екологията.

GTbyCITROËN е изложен на щанда на марката в Женева (зала 61) заедно с всички автомобили от гамата, които, редом с концептите, са символ на креативността и иновативния дух на марката.