Начало Автомобилни новини Лотус представи единствената кола с 2+2 места и средноразположен мотор в...

Лотус представи единствената кола с 2+2 места и средноразположен мотор в момента

185
0

От Лотус бяха обещали повече практичност в комбинация със сериозни характеристики. Днес те изпълниха обещанието си, като представиха новия си модел, наречен Евора. Това е единственият автомобил на пазара в момента, който предлага 2+2 места и средноразположен двигател. Първоначално от модела ще бъдат произведени 450 броя, за да се опипа почвата на пазара.

Евора се задвижва от 3.5-литров V6 мотор с 280 к.с. мощност и 342 Нм въртящ момент. С него моделът достига 100 км/ч за малко над 5 секунди, а максималната му скорост е 260 км/ч. Разходът на гориво е повече от приличен, като средната му стойност е 8.7 литра на сто километра, а СО2 емисиите – 205 г/км.

Стартовата емисия на Евора разполага с би-ксенонови светлини, камера за обратно виждане и аудио-система ‘Alpine Imprint‘. Двата цвята, предлагащи се като стандарт за модела, са маслено зелено и червено, но клиентите могат да избират и измежду още много от допълнителен списък. Освен цвят за екстериора, на клиентите на Лотус ще бъде предлагана срещу допълнително заплащане и различна конфигурация на купето, при която задните седалки ще отсъстват, а на тяхно място ще има допълнително звено за багаж.

Светлините по таблото са тъмно сини и имат за цел да контрастират с мекия и светъл кожен салон.

Стартовата цена за Лотус Евора 2+2 ще бъде 65 000 евро в зависимост от държавата. Производството вече е стартирано, а моделът ще се появи в дилърските центрове на марката през май.