Начало Автомобилни новини Гъмперт Аполо Спийд бе показан днес в Женева

Гъмперт Аполо Спийд бе показан днес в Женева

312
0

Всички детайли относно Гъмперт Аполо Спийд вече са известни, след като моделът бе представен официално днес на женевския автосалон. Германската компания твърди, че колата е способна да развие 100 км/ч само за 3 секунди. Това не е голяма изненада, имайки предвид, че моделът разполага с 800 к.с и 900 Нм под капака си, които са произведени от V-образен, осемцилиндров би-турбо мотор. Ускорението от 0 до 200 км/ч пък отнема 8.9 секунди.

Аполо Спийд изглежда доста по-агресивно в сравнение със ‘стандартния’ Аполо. Компанията определя визията на модела като по-класна, като това е и може би една от причините тук да не присъства оранжево-черния екстериор, който се наблюдаваше при няколко от предишните й коли.

Автомобилът разполага с нови арки над колелата, нови стоп-светлини и нов регулируем спойлер. Шасито също е модифицирано, като сега то е направено от карбоново-алуминиев сандвич.

Като опция за модела ще се предлагат DVD плейър и климатична инсталация, но те надали ще са от най-предпочитаните екстри, тъй като този модел е предназначен предимно за скорост, а освен всичко друго, те биха добавили и излишно тегло. По избор на клиента интериорът може да бъде изработен от кожа Алкантара. Воланът може да се откачва, помагайки на водача да излиза и влиза в автомобила.