Начало Автомобилни новини Карлсон показаха Aigner CK55 RS Rascasse

Карлсон показаха Aigner CK55 RS Rascasse

539
0

Немските тунинг-майстори от Карлсон влязоха в сътрудничество с луксозния производител Етиен Айгнер, за да създадат новия Карлсон Aigner CK55 RS Rascasse. Ексклузивното возило ще бъде произведено само в 20 екземпляра и бе показано официално днес на щанда на Карлсон на автошоуто в Женева.

Базиран върху 7-местния Мерцедес-Бенц GL 500, СК55 вече има само 4 места, а V8 двигателят му е с увеличена на 456 к.с. мощност(388 при стандартния модел). Въртящият момент също е повишен и вече достига 640 Нм.

Уникалните полирани 23-инчови колела се състоят от 3 части. Окачването е свалено с 40мм, като така поведението на автомобила в завой е значително подобрено.

Екстериорът на модела е решен в два цвята – винено-червено и черно. Добавени са по-широки арки над колелата и нови странични престилки, както и нови фарове за мъгла и LED-дневни светлини.

Интериорът е изцяло доминиран от тъмно-червена кожа Алкантара, като седалките са обшити във формата на ромбове. Тъй като местата в автомобила вече са само четири, пътниците в задната част на колата се радват на изключително голямо пространство и отделни кресла. Между тях в скрито отделение се намират ръчно-изработени чаши за вино.