Начало Автомобилни новини Мерцедес-Бенц Е-клас купе дебютира в Женева

Мерцедес-Бенц Е-клас купе дебютира в Женева

846
0

Мерцедес-Бенц представи официално новото купе на базата на Е-клас в Женева. Едва три месеца след представянето на седан версията, марката лансира нова звезда в моделната серия на E-класата. Традицията продължава и както през цялата история на модела купето се посреща с огромен ентусиазъм.

Новата E-класа купе предлага уникална комбинация от две характеристики, с които Мерцедес бранда е признат: обаяние и ефективност. Със своята класическа за купе странична линия – без средна колона и с напълно свалящи се странични прозорци – новото двуврато купе е спортна интерпретация на динамичния дизайн на E-класата. В същото време аеродинамиката на купето достига нови измерения по отношение на драг коефициента: с показател на Cd – само 0.24, този модел е най-аеродинамично ефективният серийно произведен автомобил в света. Моделната серия разполага с два нови четири цилиндрови двигателя, които изразходват до 17% по-малко гориво като предлагат значителни усъвършенствания по отношение на поведение и въртящ момент. Новата E-класа купе е стандартно оборудвана със системата AGILITY CONTROL, благодарение на която окачването автоматично се настройва към актуалната ситуация на пътя. Автомобилът комбинира удоволствие от шофирането и прецизно управление с максимум комфорт. E-клас купе ще бъде в продажбените центрове на Mерцедес в Европа в началото на май тази година.

Купето предлага всички технически иновации от новата Е-класа седан, които могат да бъдат очаквани в луксозно спортно купе. Това включва селективен контрол на окачването, разпознаване първи признаци на умора, превантивна защита за пътниците както и активен преден капак.

Специфична характеристика на купето е динамичният пакет, който позволява различна настройка на окачването с натискането на един бутон. Адаптивно регулиране на фаровете /Adaptive Main Beam Assist/, разпознаване на пътните знаци и автоматично задействащата се спирачка са други характеристики, с които новото купе поставя стандарти в тази категория автомобили.

Гамата включва два нови четири цилинрови двигателя, които осигуряват значително по-голяма мощност и въртящ момент, като консумацията на гориво спада с до 17%. Най-добрият пример е моделът E 250 CDI BlueEFFICIENCY Купе, който изразходва 5.3 литра дизел на 100 километра и отделя 139 грама CO2 на километър, което го прави най-икономичният автомобил в своя клас.

Забележително ниският разход на гориво се постига не само благодарение на новите двигатели, а също така и на редица практически мерки. Като например помпите на серво управлението, които се активират само при нужда, използването на гуми с понижено съпротивление при движение и интелигентна система за контрол на алтернатора, която анализира моментната ситуация и необходимата електрическа мощност, плюс фактора забележителна аеродинамика.

Поръчки за новия модел вече се приемат. Цените в Германия за E 250 CDI или CGI започват от 44 684 евро. На върха в гамата е позициониран E 500 Купе, чиято базова цена е 66 045 евро.