Начало Автомобилни новини Рено представи новите Сценик и Гранд Сценик на автосалона в Женева

Рено представи новите Сценик и Гранд Сценик на автосалона в Женева

552
0

Днес на автоизложението в Женева Рено представи третото поколение на Сценик/Гранд Сценик. Tе, разбира се, са наследници на първия в Европа представител в компактния MPV клас.

При новото семейство на Сценик е отделено повече внимание върху интериора, докато външният вид е съобразен с визията на Меган. Екстериорът на колата се характеризира с хромирана предна решетка, фарове досущ като тези на Меган и Г-образни стоп-светлини.

В кабината също могат да се видят няколко сходни с интериора на Меган елементи. Комфортът на пътниците обаче е подобрен, като колата предлага най-голямото пространство за краката на пасажерите в своя клас – 235 и 275 мм съответно за Сценик и Гранд Сценик, а позицията на водача е доста ниска, имайки предвид принципно високото разположение на шофьорската седалка в този клас.

Капацитетът на багажника при Сценик 3 е 522 литра, а при Гранд Сценик той достига 702 литра.

Двата модела разполагат с камера за обратно виждане, като картината от нея може да бъде наблюдавана на TFT дисплей с висока резолюция, който също така служи и за работа с широкообхватното меню в автомобила.

Шасито е сходно с това на новото Рено Меган и предлага на пасажерите завиден комфорт. Двигателите за Сценик/Гранд Сценик обаче са сериозно подновени. Общо 5 агрегата (3 бензинови и 2 дизелови) ще бъдат предлагани за двата модела.