Начало Автомобилни новини Ферари представи официално 599 HGTE днес

Ферари представи официално 599 HGTE днес

151
0

Ферари използваха автосалона в Женева, за да представят официално новия пакет, наречен Handling GT Evolucione (HGTE), който е предназначен за модела 599 GTB Фиорано. Този пакет има за цел доколкото е възможно да подобри допълнително поведението на автомобила в завой, както и да направи колата дори още по-отзивчива, като същевременно остане лесна за каране.

599 HGTE разполага с по-твърди пружини и заден анти-ролбар, а системата на италианците Манетино е пренастроена, за да увеличи допълнително удоволствието от карането. Останалите промени се изразяват в допълнително снижаване на колата, което понижава и центъра на тежестта, нови високоскоростни гуми, както и подобрена версия на скоростната кутия тип F1, която вече сменя скоростите още по-бързо. Изпускателната система също е променена и въпреки че при натискане на педала на газта докрай, тя реве още по-силно, нивото на шум в градски условия се запазва непроменено.

Отвън моделът се различава главно по новите 20-инчови колела, боядисани в сребрист мат. Купето е решено в трипластов червен цвят, а дифузьорът отзад – в матово черно.

В интериора властва кожата Алкантара, като на облегалките за главите е изписана фразата ‘Handling GTE’. Също така във вътрешността на колата е осезаемо засилено и присъствието на карбонови детайли.