Начало Автомобилни новини Инфинити показа нов концептуален модел в Женева

Инфинити показа нов концептуален модел в Женева

302
0

Днес Инфинити представиха своя нов концептуален модел, наречен Essencе. Той има за цел да покаже основните ценности за бъдещето според Инфинити, както и да отбележи някои моменти от миналото на марката. Луксозното супер-купе възобновява водещите позиции на компанията като производител на луксозни и специални автомобили.

С този модел Инфинити ще покаже за първи път новата си хибридна технология. Подходящо определен като ‘разумно мощен’, автомобилът разполага с общо 600 к.с., които се доставят от комбинацията от бензинов, 3.7-литров туин-турбо V6 двигател и новият 3D електромотор на компанията. Задвижването се осъществява чрез задния мост.

Вицепрезидентът на дизайнерския отдел на марката, Широ Накамура, твърди, че Essence е ‘кола за каране’, но не и ‘агресивен спортен автомобил’. Формата на модела изглежда динамична, но от отдела са се старали да запазят традициите, които следват през цялата си 20-годишна история.

Интериорът изглежда особено интересно – цветово той е разделен на две секции – за водача и за пътника. Частта за водача е решена в черно, а тази за спътника му – в тъмно червено.

Очакванията на Инфинити са този автомобил да им помогне в предизвикателството, което стои пред тях, а именно – налагането на европейския пазар.