Начало Автомобилни новини Hummer имат двама потенциални купувачи

Hummer имат двама потенциални купувачи

50
0

Според най-новите публикации в медиите General Motors водят преговори с двама потенциални купувачи за Hummer. Информацията идва от вътрешен източник, който разкри пред „Блумбърг”, че заинтересованите включват китайска компания и друга частна инвестиционна фирма. Въпросният източник също така е разкрил, че GM очакват да получат около 500 милиона долара от продажбата на Hummer.

Говорителката на GM, Джоан Крел, потвърди, че има интерес към Hummer и разкри, че ще има нови подробности по споразумението ще има преди края на март.На 17 февруари GM щеа представят план за преструктуриране пред американското правителство, за да запазят получените 9.4 милиарда долара и да получат и другите 4 милиарда долара, обещани от предишния президент Джордж Буш.

За да задоволят изискванията на Конрегса по повод на първоначалния заем, GM казаха, че ще продадат Hummer, вероятно ще продадат или ще изоставят Saab и ще търсят възможности за развитие на Saturn.

Още миналия август GM потвърдиха, че имат желанието да продадат марката си Hummer. След това месец по-късно последва и съобщение с представянето на официално предложение към потенциалните купувачи. Комбинацията от слабите продажби, растящото преследване на ефективност и опазване на околната среда плюс настоящата икономическа рецесия логично означава, че ще бъде трудно да се реализира продажба на Hummer.