Начало Автомобилни новини Сеат представи новия Ексео ST на специална церемония

Сеат представи новия Ексео ST на специална церемония

125
0

Сеат показа комби-версията на Ексео, наречена ST (Sport Tourer), на специална церемония малко преди да дойде момента за световната премиера на модела, която ще се състои на автосалона в Женева. Също както и Ексео седан, ST е базиран на предишната генерация Ауди А4.

Колата си прилича особено много с А4 Aвант, но от Сеат са се опитали да намалят приликите с добавяне на традиционната за моделната гама на марката предница, включваща по-широка решетка и атрактивни фарове. Отзад Сеатът изглежда малко по-масивен, като стоповете и линията на задното стъкло са променени.

Интериорът е изцяло копие на Ауди, което от една страна е добре, тъй като предишната генерация А4 бе широко известна с високото ниво на изработка на детайлите си, направени от особено качествени материали.

При пускането си, комби-моделът ще се предлага в комбинация с няколко дизелови и бензинови модела. Клиентите ще могат да избират между 1.6 и 1.8-литрови двигатели, с мощност съответно от 102 и 150 к.с. и двулитров TSI агрегат, с максимална мощност от 200 к.с. Дизеловият двулитров мотор пък ще се предлага в две версии, едната с 143 к.с., а другата с 170 к.с.

Цените за новия модел, който ще започне да се предлага през лятото на тази година, ще започват от 21,990 евро.