Начало Други Волфганг Бернхард се връща в Даймлер

Волфганг Бернхард се връща в Даймлер

49
0

Мюнхен – Волфганг Бернхард ще се завърне отново в Даймлер, за да оглави отдела на Мерцедес-Бенц за разработка на ванове.

Генералният директор на Даймлер Дитер Зече заяви:
„Възхитен съм от факта, че Волфганг Бернхард се връща в Даймлер. Ценя високо познанията и опита му още от времето, което прекарахме заедно в САЩ.”

48-годишният Бернхард е бивш шеф на Крайслер Груп и Фолксваген. Сега, той ще наследи Вилфрид Порт като глава на отдела за ванове в Даймлер. Порт пък ще стане шеф на отдела за човешки ресурси в Даймлер.

Бернхард бе главен директор на Даймлер между 1994-та и 2004-та. През 2000-та година, две години след като Даймлер-Бенц и Крайслер Груп се обединиха, от Германия той бе изпратен да работи за Крайслер в САЩ, заедно с Дитер Зече, за да съживи боледуващия американски автопроизводител.

След като се завърна в Щутгарт, Бернхард бе посочен като един от основните виновници за успеха на Даймлер-Крайслер от тогавашния шеф на концерна – Юрген Шремп.

През 2004-та обаче, той напусна, след като не беше избран за наследник на Юрген Хуберт, който освободи поста директор на отдела за луксозни автомобили на Мерцедес.