Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА отмени рестрикциите на Степни и Кулън

ФИА отмени рестрикциите на Степни и Кулън

22
0

ФИА отмени рестрикциите, наложени на Найджъл Степни и Майк Кулън след разкритията по шпионския скандал от 2007 г., разкри Макс Мозли.
Управляващата спорта федерация не успя да наложи формално наказание на двамата през сезон ’07 във връзка с участието им в скандала между Ферари и Макларън. Въпреки това тя препоръча на евентуалните им работодатели да бъдат изключително внимателни с тях и поверените им дейности до юли 2009 г.
Сега обаче Мозли оповести, че по молба на адвокатите на единия, всякакви рестрикции върху Степни и Кулън отпадат.
„Получихме писмо от адвокатите на единия – започна Мозли. – В него се казва, че той има това и това ограничение, но изглежда малко странно да ги караме да търпят още наказанието. Особено като се има предвид, че двата екипа демонстрират, че се разбират прекрасно. Затова решихме да им позволим да забравят за случая.”
Заради шпионския скандал Макларън бе глобен със 100 млн. долара и изключен от конструкторския шампионат. Степни и Кулън пък бяха уволнени от своите отбори.
Впоследствие Степни започна работа в компанията за камери Gigawave като директор по състезателните технологии. Кулън пък работи за най-голямата фирма за трансмисии и консултации при проектирането им във Великобритания.