Начало Автомобилни новини Mini Cooper S кабрио JCW готов за премиера в Женева

Mini Cooper S кабрио JCW готов за премиера в Женева

747
0

Очаква се най-новия и мощен кабриолет на MiniCooper S cabrio JCW да дебютира на автосалона в Женева. JCW (John Cooper Works) пакета добавя на малкия автомобил почти 40 конски сили повече от тези, с които разполага стандартно Мини Купър S.

John Cooper Works се намират във фабриката на Мини в Оксфорд, Англия. Те правят инсталациите за цялата продуктова линия, като по този начин спестяват разходите по наемането на отделен производител за тази цел.

JCW пакетът включва нов алуминиев 1.6 литров турбодвигател. Той развива 211 конски сили, докато стандартния двигател за Купър S разполага само със 172.

JCW китът съдържа нови бутала, нов турбокомпресор и електронно-блокируем диференциал. Също така моделът е оборудван и с по-широки двойни изпускателни тръби, които правят звука на колата доста по-плътен. Заради повишената мощност са променени и спирачките на автомобила, които сега са доста по-солидни. Колелата, които ги покриват са 17-цолови, но като опция се предлагат също и 18-цолови.

В момента Мини Купър S JCW с твърд таван се предлага в САЩ за около 29 000 долара базова цена. Очаква се кабрио-версията да струва с около 5000 долара повече.