Начало Автомобилни новини Mercedes Benz SLR Stirling Moss

Mercedes Benz SLR Stirling Moss

142
0

Mercedes Benz е на път да представи специален сийдстър вариант на базата на SLR, като наскоро в медийното пространство се появиха серия компютърни графики, разкриващи модела в детайли. Вече е известно и името на суперспортиста – Stirling Moss.

Mercedes разработват проекта заедно със своето състезателно подразделение HWA, както и с вътрешния си тунинг майстор AMG. Въпросният модел ще бъде произведен само в 75 бройки, като се предполага, че една от тях ще отиде при настоящия световен шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън.

Най-очевидното при новия модел ще бъде фактът, че ще е напълно открит – без предно стъкло. Предварително спомената информация, че вратите няма да се вдигат обаче, вече не е сигурна. Това сочи една от предварителните скици на автомобила.

Всъщност дизайнът доста ще напомня на предишния C16 Speedster, базиран на Corvette, който бе направен от Callaway. Водачът и пътникът до него ще бъде защитени само от малък дефлектор. Ускорението до 300 км/ч според предварителни данни трябва да отнема 13 секунди, а максималната скорост ще възлиза на 350 км/ч.

Очаквайте цени от порядъка на 450 000 евро.