Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса е оставил зад себе си загубата

Маса е оставил зад себе си загубата

37
0

Фелипе Маса твърди, че вече е оставил зад себе си разочарованието от загубата на титлата с една точка.

Пилотът на Ферари бе победен от Люис Хамилтън с Макларън след драматичен финал на сезона, при който реално веднага след пресичането на финала бразилецът бе шампион. Хамилтън обаче си бе върнал нужната позиция 15 секунди по-късно.

Маса обаче е категоричен, че е оставил това зад себе си и се е поучил от случилото се, признавайки, че е и доволен от свършената работа.

„Един ден” – отговори Маса на въпрос колко време му е било необходимо да превъзмогне разочарованието. „Няколко часа в общи линии… не съм от хората, които се разочароват от подобни неща.”

„Спечелих състезанието, свърших най-доброто, което можех, но за нещастие нямахме късмет в последните 15 секунди.”

„Това е животът и аз не съм разочарован от това. Имах един фантастичен сезон, научих много, а това също е много важно за бъдещето.”

Той добави: „Доволен съм от подкрепата, която имам не само в Бразилия, ами и по целия свят. Показахме колко сме бързи, показахме, че можем да печелим състезания и да се борим за титлата, а това е достатъчно, за да се радваме на силна подкрепа.”

Маса се върна към активна работа в сряда, когато се присъедини към тима на Ферари за тестовете на Херес. Бразилецът призна, че е и малко изненадан от начина, по който изглеждат колите за 2009 година.