Начало Автомобилни новини MC Sport Line за Maserati Gran Turismo S

MC Sport Line за Maserati Gran Turismo S

66
0

Maserati представиха своя нов пакет MC Sport Line, с който да модифицират и засилят допълнително своя страхотен Gran Turismo. MC идва от името на състезателния тим на компанията – Maserati Corse – а серията опции, които се предлагат, са насочени към истинските ентусиасти, водачите, които обичат да шофират, а както се вижда от снимките – и хората с фетиш към елементите от въглеродни влакна.

Получавайки значително вдъхновение от Gran Turismo MC concept, показан по време на автомобилното изложение в Париж по-рано тази година, новият Gran Turismo MC Sport Line притежава нови предни и задни спойлери, изработени от въглеродни влакна, матово черни странични прагове, странични огледала и дръжки на вратите от въглеродни влакна, както и страхотни лъскави черни 20-инчови колела.

Темата с въглеродните влакна продължава и в интериора, където въпросният скъп материал може да бъде намерен по вътрешната част на вратите, арматурното табло, тунела на транмсмисията, волана, малките педалчета зад волана за смяна на предавките и още други подобни. Педалите пък са алуминиеви.

Потребителите могат да избират от серия компоненти, които подхождат на вкусовете им, но Maserati ще предлага и подобрения за шасито. Автомобилът, показан в Болоня, е и по-нисък с 10 мм в сравнение с и без това достатъчно спортния Gran Turismo S. Освен това притежава по-твърди пружини, нови амортисьори и анти-ролбари, както и препрограмирана система за стабилност, която позволява на водача повече контрол.

Пакетът MC Sport Line първоначално ще се предлага само за Gran Turismo, като от Maserati планират това да стане до края на 2009 година.