Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сато уверен, че Торо Росо ще са силни и през 09′

Сато уверен, че Торо Росо ще са силни и през 09′

22
0

Тестващият за Торо Росо Такума Сато е уверен,че базираният във Фаенца отбор ще успее да запази темпото си на развитие от 2008 година и ще продължи да се бори за точки и през следващия сезон.

31-годишният пилот, който се надява на титулярно място в Торо Росо, започна третия си тест за тима и вярва, че въпреки промените покрай новите правила отборът ще остане силен и през 2009 година.

„Те постоянно се развиваха във Формула 1, което е много трудно нещо” – казва Сато пред autosport.com. „Те никога не регресираха – всеки път правеха крачка напред, като съм убеден, че ще продължат така и през 2009 година.”

„Разбира се, резултатите зависят от това как се представят другите, но аз вярвам, че Торо Росо ще се справят възможно най-добре.”

Сато допълва и че е впечатлен от начина на работа на Торо Росо и това е още една причина, заради която иска да кара при тях. Той обаче се бори за местата в отбора заедно със Себастиен Буеми и Себастиен Бурде.

„Наистина ми харесва да карам колата, да работя с тима – целия процес” – казва той. „Разбира се, желаещите са повече от двама, така че знам, че се конкурирам и с други.”

„Но щом вляза в колата, аз просто се наслаждавам. Наистина усещам, че нещата на пистата и сред екипа са много положителни. Оттук остава да чакаме решението на ръководството.”