Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: В Монако все едно караш в каньон

Хайдфелд: В Монако все едно караш в каньон

40
0

Ник Хайдфелд сравни състезанията по улиците на Монте Карло с шофиране през каньон, добавяйки, че Гран при на Монако не е като никое друго изживяване на земята.

Опитният германец успя да спечели второ място за Уилямс през 2005 година, което е най-добрият му резултат за всичките му 137 състезания. В допълнение за осем състезания в Монако „Бързият Ник” е завършвал в зоната на точките четири пъти.

Квалификациите обаче са своебразна ахилесова пета за пилота на БМВ Заубер тази година, като досега той имаше проблеми със загряването на своите гуми достатъчно бързо. А той знае отлично, че стартовата позиция е ключов елемент за едно състезание като това, където изпреварванията са почти невъзможни.

И все пак Хайдфелд очаква с нетърпение тазгодишното издание на най-бляскавата надпревара, въпреки че признава, че цялата тази шумотевица не му допада съвсем.

„Истински почитател съм на тесните улични писти” – казва с ентусиазъм Хайдфелд. „Много хора са се опитвали да опишат какво е да караш с кола от Формула 1 по тези улици, които са като каньони. Никога не съм успял да се сетя за сравнение, което да бъде наистина справедливо. Затова и няма да опитвам – просто трябва да го опитате сами.”

„Това е писта, която не прощава дори и най-големите грешки. Ако излезете от трасето, няма къде да отидете освен в бариерите.”

„В Монако става доста шумно по време на уикенд от Гран при. Градът и пристанището са толкова претъпкани. От всички надпревари определено тази може да предложи най-много на зрителите.”