Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Дано Турция да не се повтаря

Кубица: Дано Турция да не се повтаря

46
0

Роберт Кубица е оптимистичен, че спадът във формата по време на уикенда в Турция е единичен случай и че неговият тим все още може да се бори с отборите на Ферари и Макларън.

Кубица и неговият съотборник Ник Хайдфелд не успяха да достигнат до по-предна позиция от четвърта и пета в Истанбул, като отборът за първи път не можеше да се бори с тези на Ферари и Макларън. И въпреки че някои предполагат, че това е знак, че БМВ започват да изостават от своите конкуренти, то Кубица е по-оптимистично настроен по отношение на ситуацията.

„Турция бе типът Гран при, подобен на миналата година, когато бяхме зад първите два тима, но и доста пред останалите” – каза Кубица.

„Надявам се, че това бе само единичен случай и се надявам, че в Монако и Канада ще можем да бъдем по-близо до Макларън и Ферари.

Кубица не вярва, че това, че не е успял да завърши на подиума в Барселона или Турция, е доказателство за спад в темпото – въпреки че признава, че са имали труден старт на тестовете, което малко ги е изтощило откъм идеи.

„Мисля, че както всички знаят, ние имахме проблеми по време на зимните тестове, като са били вложени огромни усилия за решаването на проблемите и за сработването на всичко” – обясни той.

Полякът е убеден, че тимът му може да поддържа темпото на Макларън. Той подчертава, че са направени известни промени по съединителя, което трябва да допълнително да помогне на отбора.