Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун подкрепя клиентските тимове

Браун подкрепя клиентските тимове

47
0

След оттеглянето на Супер Агури от Формула 1 в навечерието на Гран при на Турция бе подхваната дискусията за средствата, които са необходими за управляването на тим от Формула 1. Малките частни тимове отскоро ще бъдат задължени сами да правят шаситата си. Досега имаше известна търпимост в такова отношение към Торо Росо и вече напусналия японски екип.

По този повод шефът на тима на Хонда Рос Браун подчертава, че в момента няколко тима се опасяват от евентуалното ангажиране на клиентски тимове. Те всъщност се опасяват, че самите те може по някакъв начин да загубят спонсори. Тимът на Супер Агури известно време бе доста мощно подпомаган от настоящия работодател на Браун, но след това подкрепата от страна на Хонда спря.

Бившият технически директор на Ферари коментира, че в момента тимовете обръщат повече внимание на независимостта, отколкото на самия интерес към Формула 1. Той е убеден, че в някакъв момент забраната на клиентските тимове ще доведе в някакъв момент и до още последствия. Така Ред Бул в някакъв момент ще трябва да се откажат от Торо Росо, в резултат на което ще се търси купувач и за тях. На този етап обаче няма подобни.