Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еди Ървайн остава най-богатия спортист в Ирландия

Еди Ървайн остава най-богатия спортист в Ирландия

392
0

Според изследване на ирландския вестник Индипендънт Еди Ървайн остава най-богатият ирландски спортист. Богатството на бившия пилот на Ферари се оценява на 245 милиона евро. Около 60 милиона 41-годишният ирландец е спечелил по време на кариерата си във Формула 1. Останалите си пари Ървайн е заработил чрез сделки с недвижими имоти след края на кариерата си.
Ирландецът е инвестирал в жилища в Ню Йорк и Флорида, притежава верига от заведения в Дъблин и голяма част от северно ирландско корабно дружество. Капиталите му са се стопили в малка степен в последните месеци заради ниския курс на долара, но той остава с голяма преднина пред втория в класацията.
Вторият пък е местната футболна легенда Рой Кийн. В последната си година като футболист в Манчестър Юнайтед Кийн печелел по 140 хиляди паунда на седмица. В момента той е мениджър на Съндърланд.
На трето място е бившият шеф на отбор от Формула 1 Еди Джордан. Състоянието му се оценява на 67 милиона евро. Само супер луксозната му яхта се оценява на 17 милиона евро.