Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш смята, че Макларън трябва да подобри организацията в бокса

Уитмарш смята, че Макларън трябва да подобри организацията в бокса

34
0

Изпълнителният директор на Макларън Мартин Уитмарш определено не бе особено доволен след изминалия уикенд в Малайзия. Това е и причината той да изисква от екипа си по-добри резултати в предстоящото Гран при на Бахрейн. Англичанинът смята, че организацията в бокса трябва да се подобри, за да не се допускат проблеми като този с Люис Хамилтън. След като механиците не успяха да свалят по най-бързия възможен начин гайката, захващаща предната дясна гума на болида на англичанина, Хамилтън престоя с около 10 секунди повече от предвиденото. Това определено му струваше загуба на важни позиции и в крайна сметка той завърши едва пети.
Гледайки напред към надпреварата в пустинята от Макларън са се съсредоточили върху една определена насока. От екипа смятат, че спирачките ще играя ключова роля за състезанието в Бахрейн и именно в този компонент са били съсредоточени всичките им усилия.
„Характеристиката на пистата в Бахрейн е подобна на тази в Канада. Има доста дълги прави, след които следва рязко спиране. Това прави състезанието интересно, защото има доста места, на които могат да се правят изпреварвания. Това обаче натоварва и доста сериозно спирачките”, бе коментара на Уитмарш за предстоящия кръг.
„И понеже на около е пустиня и липсват всякакви ориентири (като постройки или дървета), пилотите трябва да се съсредоточат сериозно върху точките на спиране и тяхното намиране. Заедно с нашите японски партньори от Акебоно се опитахме да подобрим значително действието на спирачките и тяхното охлаждане.”
Уитмарш не смята за недостатък това, че Макларън и голяма част от отборите пропуснаха изпитанията в Бахрейн преди началото на сезона, на които присъстваха единствено Ферари и Тойота.
„Можехме да участваме на тестовете в Бахрейн, но определено имахме други приоритети. През зимата подобрихме значително аеродинамиката и охлаждането на колата, така че преценихме, че не се нуждаем от допълнителни изпитания именно в Бахрейн. Освен това сме събрали достатъчно данни от четирите досегашни състезания на това трасе, така че не смятам, че това че не присъствахме на тестовете тук ще се окаже проблем.”
„Като цяло сме доволни от първите две състезания за сезона, но има още много неща, които трябва да подобрим, особено организацията в бокса. Проблем като този с Люис в Малайзия не трябва да се повтарят. Ще трябва явно да поработим и още в аеротунела, за да подобрим скоростта на нашите болиди. Все още не сме решили твърдо, дали да вземем някои от нашите нови аеродинамични решения в Бахрейн.”