Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок начело в последния ден на Херес

Глок начело в последния ден на Херес

45
0

Тимо Глок финишира с най-добро време в последния ден от тестовете на испанската писта Херес. Германецът кара новия болид на Тойота TF108, проверявайки каква е максималната скорост, която може да достигне.
Климатичните условия леко затрудниха изпитанията на всичките отбори, намиращи се на Херес. Тъй като през нощта бе валяло, на сутринта трасето бе влажно и изсъхна напълно едва следобед.
Глок направи общо 96 обиколки, а през втората сесия допусна малка грешка, която му коства излизане извън трасето. Въпреки това успя да завърши деня на първо място, оставяйки на три десети след себе си Люис Хамилтън от Макларън. За британеца денят изобщо не премина гладко и без произшествия – на два пъти, веднъж сутринта и веднъж следобед, той напуска очертанията на испанското трасе. Новият му съотборник Хейки Ковалайнен пък остана шести.
Лидерът от втория ден Фернандо Алонсо този път записа трети резултат, все още свиквайки с изискванията на болида на Рено. Торо Росо пък отново имаха повод за радост след като Себастиан Бурде записа четвърто време и така затвърди прогнозите за добро представяне на екипа през сезона.
Пилотите на Ферари Фелипе Маса и Кими Райконен дадоха съответно пети и осми резултат. Въпреки това финландецът отново заяви, че Ферари бележи прогрес с F2008:
„Развили сме се в сравнение с миналата година в зоните, които искахме да подобрим и изглежда, че замисълът дава резултат – заяви Райконен между двете сесии. – Това е нова година, но се намираме в подобна на ситуацията от миналия сезон. Така че да се надяваме, че можем да излезем начело.”
На пистата се появи и болида за новия сезон на Ред Бул. Дейвид Култард направи 54 обиколки с RB4, но остана 12-и и освен това осем минути преди края на сесията двигателят му гръмна.
Най-разочарован от всички обаче бе Антъни Дейвидсън от Супер Агури. Екипът така и не успя да получи необходимите резервни части, за да поправи болида, преди края на последния тестови ден. Причината бяха транспортни проблеми, които възпрепятстваха пристигането на частите навреме.