Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не се притеснява от забраната на тракшън контрола

Алонсо не се притеснява от забраната на тракшън контрола

43
0

Фернандо Алонсо не спомена, че премахването на тракшън контрола ще се отрази негативно върху безопасността във Формула 1, за разлика от мнението на други пилоти. Това бе неговото впечатление след първите му тестове без подпомагащите управлението системи.
Дейвид Култард и още няколко състезатели считат, че забраната на тракшън контрола ще навреди на сигурността в F1. Поради тази причина те започнаха дискусия с ФИА по въпроса. За разлика от тях обаче, запитан за карането без тракшън контрол, Алонсо не изрази същите опасения. Той само сподели, че ще зависи от пилота как ще приспособи стила си на каране спрямо новите условия.
„Колата не е коренно различна – започна испанецът след първия си ден тестове без тракшън контрол. – Зависи от пилота да намери своята граница и да приспособи стила си на каране. Това е, което ще трябва да направиш в началото на сезона. Но съм убеден, че след две или три състезания ние ще сме напълно забравили как се е карало с помощни системи. С новите правила ще работим по същия начин и вярвам, че ще зависи от пилота да се адаптира.”