Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс се отказва от официално представяне

Уилямс се отказва от официално представяне

32
0

Тимът на Уилямс се отказа от официално представяне на новата си кола преди новия сезон. Екипът на Франк Уилямс зае четвърто място в класирането при конструкторите през последния сезон (донякъде благодарение и на изваждането на Макларън от шампионата) и постигна поставените цели за миналата година, класирайки се пред доста по-добре финансово обезпечените отбори на Ред Бул и Тойота и постигайки значително по-добро класиране от това през 2006 г.
Това издигане трябва да продължи и през 2008 г. като за целта всички средства се хвърлят в развитието на новия автомобил, няма гръмки трансфери, а мястото на разочаровалия Алекс Вурц бе зает от новата японска надежда, Казуки Накаджима.
Кога ще се появи новият Уилямс FW30 на пистата все още не е ясно но са ясни целите на екипа и техническия директор на отбора Сам Майкъл. А те са повишаване на конкурентноспособността и на издръжливостта на болида.
„Има още много неща, върху които да работим и да подобрим”, разказва Майкъл. „Най-вече в представянето ни. Издръжливостта обаче също е много важна за доброто представяне, защото когато тя е налице всичко може да се концентрира върху това колата да стане по-бърза.”