Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Болидът на Ферари за 2008 г. ще е напълно нов

Болидът на Ферари за 2008 г. ще е напълно нов

71
0

Болидът на Ферари за 2008 г. ще бъде напълно нов в сравнение с колата им от изминалия сезон, разкри техническият директор Алдо Коста, въпреки че екипът не планира радикални промени.###Болидът на Ферари за 2008 г. ще бъде напълно нов в сравнение с колата им от изминалия сезон, разкри техническият директор Алдо Коста, въпреки че екипът не планира радикални промени.
От Скудерията също така се надяват да започнат силно новия сезон, както това стана през 2007 г. Тогава Кими Райконен финишира начело в първия старт в Австралия.
Говорейки за новата кола Алдо Коста разкри:
„Тя ще бъде напълно нова, въпреки че не може да направиш радикални промени заради правилата. Предната част на болида ще бъде различна, докато монококът също е засегнат – с различна форма на кутиите за радиаторите, а и крилото също ще бъде ново. Електрониката е напълно променена със системата за стандартен електронен контрол (ECU – electronic control unit), която ни принуждава да работим върху двигателя и скоростната кутия.”
Алдо Коста сподели още, че има нови компоненти по окачването и трансмисията, чиито предавки се сменят още по-бързо. Според него ключов фактор за успех през предстоящия сезон ще бъде издръжливостта на болида и постоянството в представянето.
Ферари планират да тестват за първи път болида си за сезон ’08 в началото на януари.