Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли иска срещата на Световния съвет да се отмени

Мозли иска срещата на Световния съвет да се отмени

27
0

Възможно е да бъде отменена срещата на Световния моторспорт съвет на 14 февруари, на която трябваше да бъде взето решение за легалността на болида на Макларън.###Възможно е да бъде отменена срещата на Световния моторспорт съвет, насрочена за 14 февруари, на която трябваше да бъде взето окончателно решение относно легалността на болида на Макларън.
По-рано този месец управляващата спорта организация не реши дали в колата на Сребърните стрели за предстоящия сезон са използвани секретни данни на Ферари. Поради това бе насрочена нова среща през февруари.
Случаят получи ново развитие, след като от Макларън в писмо се извиниха на ФИА и Ферари и приеха, че конфиденциалната информация на Скудерията е навлязла по-дълбоко в екипа им отколкото са предполагали първоначално. От своя страна президентът на ФИА Макс Мозли изпрати запитване до Световния съвет за позволение срещата през февруари да бъде отменена.
В официалното изявление на ФИА по този въпрос се казва следното:
„Като се има предвид публичното извинение и обещание на Макларън, президентът на ФИА помоли членовете на Световния моторспорт съвет за тяхното съгласие да бъде отменено изслушването на 14 февруари 2008 г. и в интерес на спорта този въпрос да се счита за приключен.”
С тези действия ФИА търси начин да сложи край на шпионския скандал Ферари-Макларън.
Очаква се Световният моторспорт съвет да отговори на запитването на Мозли следващата седмица.