Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли: има вероятност сликовете да не бъдат върнати в F1

Мозли: има вероятност сликовете да не бъдат върнати в F1

105
0
Макс Мозли

Макс Мозли предупреди екипите в F1, че сликовете няма да бъдат върнати, ако планираните нови аеродинамични правила за 2009 г. не понижат скоростта в завоите.###Макс Мозли предупреди екипите в F1, че сликовете няма да бъдат върнати, ако планираните нови аеродинамични правила за 2009 г. не понижат скоростта в завоите.
Засега намерението на ФИА е през сезон ’09 да замени гумите с канали със сликове. В допълнение към тази мярка се предвиждат серия от нови правила за намаляване на аеродинамичната сила на прилепяне. Мозли обаче бе категоричен, че ако новите аеродинамични правила не направят болидите по-бавни, тогава ФИА просто ще запази гумите с канали.
„Теорията е следната – по-малко аеродинамична сила на прилепяне и по-голямо механично сцепление трябва да подобрят състезанието и изпреварването – заяви Мозли и допълни – Ако се окаже, че обещаното намаление на аеродинамичната сила на прилепяне не се осъществи и скоростта в завоите се повиши, просто ще върнем гумите с канали. Не искаме да го правим, но понякога аеродинамиците са ни обещавали 50% намаляване на аеродинамичната сила и не се е случвало. Тогава скоростта рязко се повишава отново. Ние разполагаме с противодействие, ако ни се наложи.”