Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия обявява пилотите си в края на декември

Форс Индия обявява пилотите си в края на декември

43
0

Форс Индия ще обяви имената на пилотите си за сезон ’08 в края на декември, заяви съсобственикът на тима Виджай Маля.###Форс Индия ще обяви имената на пилотите си за сезон ’08 в края на декември, заяви съсобственикът на тима Виджай Маля.
Адриан Сутил бе потвърден за титуляр в екипа на индиеца, но засега не е известно кой ще заеме второто пилотско място. На зимните изпитания за Форс Индия тестваха няколко пилоти, но само част от тях се считат за сериозни кандидати. Това са: Джанкарло Фисикела, Кристиан Клийн, Ролдан Родригес и Витантонио Лиуци.
На въпрос кога се очаква да бъдат обявени официално пилотите на екипа Виджай Маля отговори:
„В края на декември. Искам да обмисля много ясно кой ще седне във втория кокпит. Това е много важно решение за мен и за отбора и не искам да скачам в неизвестното. Ще преценя всички фактори и после ще предприема съответните действия.”
Индиецът заяви, че изобщо не е лесно да избере, тъй като е бил впечатлен от всички пилоти, които са тествали за екипа му. Относно факторът, който ще натежи при решението му обаче той бе напълно ясен.
„В миналото екипът търсеше пари, така че парите бяха основният мотивационен фактор за избора на пилот – каза Маля. – Сега това се промени. За мен главните фактори са представянето и способността на състезателя да предоставя информация на инженерите.”
Сред целите на Форс Индия е екипът да може да се бори за подиум при пристигането си на състезанието в Индия през 2010 г.