Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено приветстваха решението на Световния съвет

Рено приветстваха решението на Световния съвет

36
0

Рено приветстваха решението на Световния моторспорт съвет да не бъдат наказани за притежанието на интелектуална собственост на Макларън.###Рено приветстваха решението на Световния моторспорт съвет да не бъдат наказани за притежанието на интелектуална собственост на Макларън.
След среща на съвета в Монако бе постановено, че френският тим действително е нарушил правилата, разполагайки с поверителна информация на Макларън. Но тъй като не бяха открити доказателства, че Рено са използвали чуждите данни наказание не им бе присъдено.
В официално изявление шефът на тима Флавио Бриаторе заяви:
„Бих искал да благодаря на Рено, на главния ни спонсор ING и на всичките ни партньори за тяхната искрена подкрепа по време на този труден период. Също така искам да изразя почитта си към тима, който се отнесе към въпроса с честност и достойнство. Радостни сме, че сега можем напълно да се съсредоточим върху подготовката си за шампионата през 2008 г.”
Малко по-рано през седмицата Бриаторе заяви, че ако Рено бъдат оправдани по този шпионски скандал, ще обмисли евентуално предприемане на правни действия срещу Макларън за накърняване репутацията на тима. След заседанието и обявяването на решението на Световния съвет обаче Флавио не спомена дали все още възнамерява да съди Макларън.