Начало Картинг Ученик от ПГ „Иван Вазов” спечели LAUTA SCHOOL KARTING CUP

Ученик от ПГ „Иван Вазов” спечели LAUTA SCHOOL KARTING CUP

120
0

18-годишният Теодор Ганев спечели Ученическия шампионат по картинг „LAUTA SCHOOL KARTING CUP”. Победителят спечели голямата награда – моторче GAS MINI CHOPPER, осигурена от Картинг писта „Лаута”. Само на 1 секунда след него старт-финалната линия пресече Спасимир Стоев, който се нареди втори в крайното класиране. На трето място завърши Антон Минчев. Най-бъзрзата обиколка в състезанието записа Емил Яръмов, който завъртя 870-те метра на писта „Лаута” само за 00:53,717 мин.

За финалната част на Ученическия шампионат по картинг след едноседмични квалификации се класираха 36 ученици от Пловдив, София и Девин. Финалистите минаха през четвъртфинал, където бяха класирани по средното време от тяхното пилотиране и картинг коефициента К. След оспорвана битка и много малки разлики във времената 20 деца се класираха за полуфинала, а за финала бяха отсяти 10-те най-добри пилоти.

Теодор Ганев стартира от първа позиция и до края успя да я удържи, въпреки непрекъснатите атаки на Спасимир Стоев, който до последните метри преди финала поддържаше интригата в надпреварата. Много оспорвана беше борбата и за почетното трето място, към което се стремяха Антон Минчев, Атанас Калнев и Емил Яръмов, които се движеха в пакет и непрекъснато сменяха позициите си. В крайна сметка по-хитър и бърз се оказа Антон Минчев, който няколко завоя преди края успя да изпревари Атанас Калнев и да се добере до третото място.

Ученическият шампионат по картинг се организира от Българската Федерация по картинг, ДАМС и Картинг писта „Лаута” съвместно с Клуб „Пътешественик”.