Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новата Шкода Фабия на салона в Женева

Новата Шкода Фабия на салона в Женева

174
0

Шкода Ауто ще отпразнува световната премиера на новата Шкода Фабия Хечбек на автомобилното изложение в Женева. С щедро предоставеното пространство за пътниците и багажа, този модел с пет врати от категорията на малкия клас автомобили, е дори по – просторен от своя предшественик. Външният вид на автомобила е типичен за марката Шкода и със сигурност гарантира уникалното и място на автомобилния пазар, като в същото време отстоява принадлежност към семейството на Шкода. Демонстрирайки свеж дизайн и динамични външни линии, новата Фабия се стреми да привлече вниманието както на досегашните си клиенти, така и на по-младите и активни потребители. С асортимента от 7 двигателя, 4 от които бензинови и 3 дизелови, от 44 до 77 kW(60-105 к.с.), моделът напълно отговоря на изискванията на клиентите в сегмента на малките автомобили. И въпреки, че новият модел предлага още повече пространство в сравнение с предходния модел, нивото на въглеродни емисии е доста ниско спрямо това на конкурентите и (от 120 g/km).

В Женева, концептуален модел на Фабия ще представи дизайна на новия автомобил като атрактивна и елегантна комбинация от цветове. Най-впечатляващ ще бъде контраста между черно купе с перлен ефект и сребристо оцветен покрив. Много атрактивна на вид е и комбинацията с бялооцветен покрив, която ще се предлага за масово-произвежданите автомобили.

Освен новата Фабия, Шкода Ауто планира още една премиера в Женева, на модела S2000. Този концептуален модел демонстрира бъдещите намерения на Шкода Ауто по отношение на автомобилния спорт. Друг модел, който ще бъде показан е Румстър Скаут, чийто отличителн дизайн осигурява специални възможности на онези, които искат да демонстрират уникален начин на живот.

При Октавия и Супърб, асортимента от двигатели е допълнен с два напълно нови двигателя. Турбо двигателят 1.8l (160 к.с.) сменя четири-цилиндровия 2.0 FSI (110 kW, 150 к.с.) при Октавия, а Супърб получава новият 85 kW дизелов двигател (115 к.с.) на мястото на 77 kW двигател, използван до сега (105 к.с.). И двата нови двигателя отговарят на EU4 емисионен стандарт, имат висок въртящ момент и са изключително икономични. Освен всичко това, посетителите ще имат възможността да се запознаят с пълната гама модели на Шкода Ауто.

През 2006 година са продадени 549,667 автомобила Шкода, като реално произведените и продадени автомобили значително надхвърлиха очакванията на Шкода Ауто. В сравнение с 2005 година продажбите нарастнаха с 11.7 %, а 2006 година е най-успешната в историята на марката.
В момента броят на служителите на Шкода Ауто е над 27 000 души, а проидводство се извършва в 7 страни: автомобили Шкода се произвеждат в Чешката Република, Босна и Херцеговина, Китай, Индия, Казахстан и Украйна, а се предават в над 90 старни по света.