Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари на върха за трети пореден ден

Ферари на върха за трети пореден ден

66
0

Фелипе Маса за трети пореден път тази седмица оглави класирането на изпитанията в Бахрейн.
###
Фелипе Маса за трети пореден път тази седмица оглави класирането на изпитанията в Бахрейн.
Бразилецът изпробваше подобрен аеродинамичен пакет. Той отбеляза най-доброто си време с нови гуми, но за сметка на това количеството гориво в резервоара му бе значително. Малко след края на сесията Маса заяви:
„Не се нуждаеш просто от кола с постоянни качества, необходима ти е бърза кола. А тук, ние сме бързи и постоянни”
Най-близко до постижението на Маса за деня се оказа времето на Хейки Ковалайнен, който във вторник катастрофира доста сериозно. Следобед той имаше проблем с колата и спря на трасето. Другият пилот на Рено Джанкарло Фисикела остана на трета позиция.
Кими Райконен кара F2007 с новия аеропакет по време на следобедната сесия и зае четвъртото място, а точно зад него се подреди Фернандо Алонсо.
Скот Спийд представи доста добре отбора си Торо Росо, класирайки се осми, особено като се има предвид, че изпревари пилота на сродния тим Ред Бул Дейвид Култард.
През последния ден от тестовете проблемите на BMW с издръжливостта продължиха, въпреки демонстрираната бързината на колата им. Ник Хайдфелд, който завърши десети, спря на пистата следобед, а Роберт Кубица го сполетя същото само 15 мин. преди края на изпитанията.