Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен разочарован от сезона

Райконен разочарован от сезона

22
0

Кими Райконен е разочарован от сезон 2006 г., но се надява да има шанс да стане световен шампион, след като се присъедини към Ферари от 2007 г. Той напуска Макларън след 5 години с екипа.
###
Кими Райконен е разочарован от сезон 2006 г., призна самият той преди Гран при на Бразилия. Пилотът на Макларън бе един от основните фаворити в шампионата в началото на годината според специалистите, след като миналата година бе вицешампион. Екипът обаче направи едно от най-лошите представяния в историята си и вероятно ще приключи без нито една победа.
Очевидно много разочароващ сезон, а в началото на годината сериозно очаквах да се боря за титлата. След няколко старта обаче вече бе ясно, че пакетът не е достатъчно конкурентноспособен. Целите ми се промениха в средата на сезона. Исках вече само да спечеля колкото се може повече победи – призна с тъга финландецът.
Понастоящем обаче Кими няма нито един успех и пети в класирането при пилотите кръг преди края на шампионата. Той напуска Макларън след пет години с екипа и отива във Ферари.
За мен това е краят на една глава от кариерата ми във Формула 1. Ще ми липсват много приятели от отбора, с които се сближихме през последните пет години – коментира Кими. – Но съм изключително щастлив, че се присъединявам към Ферари. Те са най-успешният тим в историята на F1 и най-силния през последните 7-8 години, така че да карам за тях е като сбъдната мечта. Отивам при тях, защото вярвам, че ще ми дадат възможно най-добър шанс да стана световен шампион. Надявам се да е още през 2007 г.